Hrvatski radio

Radio Knin

Predstavljen projekt Program za mlade Grada Knina

08.02.2017.

16:44

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Šibenska udruga Mladi u Europskoj uniji predstavila je u Kninu projekt "Lokalni program za mlade Grada Knina". Riječ je o projektu kojemu je cilj potaknuti mlade na aktivno sudjelovanje u društvu te im pružiti što više sadržaja u njihovoj sredini.

"Na uzorku od 250 mladih provest će se istraživanje o njihovim potrebama te će se na temelju dobivenih rezultata izraditi prijedlog Lokalnog programa za mlade koji će se uputiti Gradskom vijeću Grada Knina na usvajanje", rekao je Vinko Livaković, član udruge Mladi u EU. Tijekom godinu dana, koliko će projekt trajati, u Kninu će se održat niz radionica i tribina za mlade, motivacijske i promidžbene kampanje.

"Ovaj program mora biti realan i sadržavati samo ono što će biti provedivo", istaknuo je predsjednik udruge Martin Mrša. Program za mlade već su prihvatili gradovi Šibenik i Drniš. Projekt je vrijedan 61.500 kuna, a financira ga Ministarstvo za demografiju, mlade, obitelj i socijalnu politike.

Nositelj projekta je Grad Knin, a koordinatorica je Ana Šimić Sunko .

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.