Hrvatski radio

Radio Knin

Predstavljena knjiga dr. Ivke Talić

18.05.2018.

13:08

Autor: Vesna Jašek

Predstavljena knjiga dr. Ivke Talić

Predstavljena knjiga dr. Ivke Talić

Foto: - / -

Na kninskom Veleučilištu Marka Marulića, sinoć je predstavljena knjiga "Ekonomija doživljaja nacionalnih parkova", autorice doktorica znanosti Ivke Talić. O knjizi su govorili prof.dr. Marko Jelić i prof. Petar Gardijan.

 

Svoje visokoškolsko obrazovanje dr. Talić započela je na kninskom Veleučilištu, još u vrijeme kad je dekan bio aktualni gradonačelnik Marko Jelić, koji je sinoć izrazio zadovoljstvo uspjehom svoje studentice.

Upravo je želja za znanjem i prenošenjem znanja, bila vodilja doktorici Talić, no za sve je, kaže, trebalo puno odricanja i vremena.

Napisati knjigu ili udžbenik nije jednostavno, osobito ako se radi o temi koja je do sada neobrađena, kazao je sinoć Marko Jelić, inače recenzent knjige.

Odluku da napiše knjigu "Ekonomija doživljaja Nacionalnih parkova", dr. Talić pronašla je i u činjenici da već pet godina radi u NP Krka. Tamo se upoznala s problemima ali i izazovima s kojima se ustanova susreće.

Ekonomija doživljaja je četvrta razina ekonomije, pojavila se u 18 stoljeću, u 19 -tom se razvila značajnije, danas je pak neizostavna, istaknula je dr Talić, i poručila kako njena knjiga ima široku primjenu.

O pojmu ekonomija doživljaja, ali i samoj knjizi sinoć je govorio i profesor Petar Gardijan iz Šibenika, a predstavljanju je nazočio veliki broj građana i studenata.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.