Hrvatski radio

Radio Knin

12:20 / 02.03.2018.

Autor: Nives Hladnić

Predstavljena knjiga "Žetva u polju otrova"

Predstavljena knjiga "Žetva u polju otrova"

Predstavljena knjiga "Žetva u polju otrova"

Foto: - / -

Kninjanin sa zagrebačkom adresom Ante Gugo, novinar i književnik, predstavio je sinoć u svom gradu knjigu "Žetva u polju otrova". Riječ je o ratnom romanu koji prati život i borbu Hrvata na kninskom prostoru, kroz nekoliko generacija jedne obitelji.

Autor je knjigu posvetio 14-orici svojih kolega koji su s ratišta diljem Lijepe naša prenosili istinu, a nisu imali sreće preživjeti. Ocijenjen kao popularno ispričana povijest, ovaj roman je fikcija s autobiografskim elementima, a obuhvaća stogodišnje razdoblje jedne tipične hrvatske obitelji, rekao je autor Ante Gugo.

Predstavljanje je održano u Samostanu Sv. Ante. O knjizi su, osim autora, govorili: domaćin fra Marko Duran, kustos Kninskog muzeja Goran Mrnjavac i književnik Tomislav Marijan Bilosnić. Događaj je pjesmom obogatio Hrvoje Marić, a unatoč lošem vremenu, samostanska dvorana bila je puna.

Poslušajte kratki razgovor s autorom knjige Antom Gugom, koji kaže kako u svom gradu uvijek ima tremu kad predstavlja svoja djela.

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.