Hrvatski radio

Radio Knin

Prekinuta sjednica Gradskog vijeća

16.05.2022.

17:52

Autor: Radio Knin

Srušen kvorum

Srušen kvorum

Foto: scokaric / HRT

Ima li predsjednik Gradskog vijeća pravo na gradonačelnikov zahtjev dati stanku, bilo je pitanje za koje je na početku sjednice obrazloženje tražila HDZ-ova vijećnica Ana Marić.

Neposredno nakon odgovora, na prvoj točki dnevnog reda, oporoba je sjednicu napustila. 

U ime Kluba vijećnika HDZ-a Ana Marić na početku sjednice reagirala je na obrazloženje Odbora za statut, poslovnik i normativne akte vezano za kršenje Poslovnika na Desetoj sjednici. Odbor smatra da je odluka o stanci, koja je HDZ-ovim vijećnicima bila sporna, donesena u skladu s Poslovnikom.

Predsjednica Odbora Spomenka Martić naglasila je da stoji iza svog potpisa i obrazloženja koje je Odbor dostavio vijećnicima.

Ana Marić, Spomenka Martić

Sjednica nije stigla ni do prve točke dnevnog reda, a oporbeni vijećnici napustili su Vijećnicu čime je srušen kvorum. Evo kako je to komentirao gradonačelnik Marijo Ćaćić:

Marijo Ćaćić

Novi termin dvanaeste sjednice bit će zakazan unutar osam dana, no već za četvrtak vijećnike očekuje tematska sjednica na kojoj će se raspravljati o stanju i provedbi Intervencijskog plana.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.