Hrvatski radio

Radio Knin

Prezentacija natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava

06.09.2016.

14:49

Autor: Dragan Gligora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U kninskom uredu Hrvatske gospodarske komore danas je održana prezentacija natječaja za dodjelu bespovratnih sredstava: "Kompetentnost i razvoj malog i srednjeg poduzetništva". Za ovaj natječaj ministarstvo poduzetništva i obrta osiguralo je ukupno 867 milijuna kuna.

Natječaj je predstavio Igor Bobek iz sektora za međunarodne poslove u Hrvatskoj gospodarskoj komori. U prezentaciji je detaljno obrazložio sve komponente natječaja i ponajprije njegov cilj.

Tvrtke u Hrvatskoj, u ovom natječaju doista vide potencijala, zbog niza razloga, no, ponajprije, kaže Bobek, zbog toga što se dobivaju bespovratna sredstva.

Današnja prezentacija ipak nije privukla velik broj poduzetnika. Ljubica Ukić iz kninske Matice smatra da ovdašnji poduzetnici možda nisu dovoljno informirani o pravoj naravi ovakvih natječaja.

Međutim, nakon solidne prezentacije u Gospodarskoj komori sudionici su se vjerojatno bolje upoznali s mogućnostima ovog natječaja, pa će se neki od njih odlučiti prijaviti za sredstva koja nisu mala. Naime, najniži iznos bespovratnih sredstava koji se može dodijeliti pojedinom projektu iznosi 300 tisuća kuna, dok ukupna državna potpora može doseći i 30 milijuna kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.