Hrvatski radio

Radio Knin

Prijave za upis u srednju školu počinju 25.svibnja

12.05.2015.

16:26

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Prijave kandidata za upis u prvi razred srednje škole počinju 25. svibnja, dok prijave obrazovnih programa traju od 26.-30.lipnja.

Srednja škola Lovre Montija može upisati ukupno 105 učenika i to po dvadeset u općoj i jezičnoj gimnaziji, ekonomskoj školi, poljoprivrednoj te školi za trgovce. Pet mjesta je osigurano za učenike koji se žele obrazovati za pomoćnog cvjećara. Na žalost, osmaša je u Kninu sve manje, pa su i tako upisne kvote u prve razrede srednje škole iz godine u godinu sve manje.

Jednak broj učenika, 105, upisuje i Srednja strukovna škola Kralja Zvonimira. Dva su četverogodišnja programa- računalni tehničar za strojarstvo koji prima 20 učenika, te novi strukovni kurikulum–tehničar za elektroniku. I ovdje je također 20 upisnih mjesta. Ostalo, sve redom dosadašnji trogodišnji programi, elektroinstalater, elektromehaničar, frizer, automehaničar, monter suhe gradnje, vodoinstalater, kuhar, konobar i krojač.U kninskim srednjim školama neće biti dodatnih ispita provjere znanja.

Odabir obrazovnih programa zaključuje se 8. srpnja, a konačne ljestvice poretka bit će objavljene 11. srpnja. Prijave u sustav u jesenskom roku počinju 24. kolovoza.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.