Hrvatski radio

Radio Knin

Priopćenje Koordinacije braniteljskih udruga Knina

08.09.2016.

06:47

Autor: Nives Hladnić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U priopćenju, Koordinacija izražava potporu umirovljenom načelniku Policijske postaje Knin i njegovom postupanju tijekom proslava 20. i 21. obljetnice Vojno redarstvene operacije Oluja, te osuđuje napade na njega.

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

"Koordinacija braniteljskih udruga hrvatskog kraljevskog grada Knina izražava punu podršku načelniku PP Knin Miljenku Lelasu i njegovu postupanju prilikom obilježavanja 21. obljetnice VRO Oluja, te oštro osuđuje orkestrirane napade na njega.
Koordinacija, koja okuplja braniteljske udruge HV-a i HVO- a , u potpunosti se slaže s izjavom Miljenka Lelasa, kako su je prenijeli mediji ,o uzviku „ Za dom spremni „, koji je bio uobičajeni ratni pozdrav ne samo HOS-ovaca, nego i svih onih hrvatskih branitelja koji su u hrvatskom domovinskom ratu bili spremni i borili su se za dom i Domovinu.
Pjesma Marka Perkovića „ Bojna Čavoglave „ bila je svijetli trenutak teške ratne 1991., koja je u hrvatskim bojovnicima budila prkos i hrabrila ih pred nadmoćnim neprijateljem.
Tražiti danas, da se ta pjesma ne izvodi ili da se ne izvodi u originalu kako se izvodila tijekom hrvatskog domovinskog rata je uvreda za sve hrvatske branitelje koje je ta pjesma hrabrila tijekom hrvatskog domovinskog rata. Optuživati pjesmu „ Bojna Čavoglave „ kako širi mržnju i nacionalnu netrepeljivost mogu samo oni zlonamjerni i iz samo njima znanih pobuda( koje su jasne hrvatskim braniteljima i hrvatskom narodu ).
Smatramo i znamo, da će hrvatski branitelji dok ih ima s ponosom u originalu pjevati „ Bojnu Čavoglave „ i neće dopustiti nikom da krati i mijenja tu pjesmu, a znamo da će tako biti i kada nas više ne bude.
Dajemo punu podršku načelniku PP Knin Miljenku Lelasu u njegovu radu oko organizacije obilježavanja 20. i 21. obljetnice VRO Oluje, kada je u Kninu nastupao Marko Perković, i kada se u Kninu tih dana okupljalo oko 100.000 posjetitelja.
I 20. i 21. obljetnica VRO Oluje protekla je bez ijednog incidenta ili narušavanja javnog reda i mira, što je pravo čudo kada se okupi na jednom mjestu oko 100.000 ljudi.
Čudo, za koje su zaslužni kako posjetitelji Knina tog dana , tako i policija kojom je ravnao Miljenko Lelas.
Zlonamjerni, u medijima, prozivaju policiju za pasivnost i to naznačuju čak istaknutim crnim slovima, kao da žele da je policija bila aktivnija, bez obzira na to što nije bilo potrebe za bilo kakvom intervencijom policije, jer svi posjetitelji tog dana , najvećeg dana novije hrvatske povijesti, dana pobjede nad srbočetničkim agresorom , bili su svjesni važnosti tog dana i tako su se i ponašali, i za 20. i za 21. obljetnicu VRO Oluje.
Na isti način ponašat ćemo se i svih narednih obljetnica VRO Oluje kada u Kninu očekujemo i više od 100.000 ljudi, koji će kao i dosad glazbeni dio obilježavanja obljetnice počinjati uz Marka Perkovića i „ Bojnu Čavoglave „
Tako će biti i u tome nas neće spriječiti nikakvi „ dobronamjerni „ dušebrižnici koji navodno brinu o obrazu Hrvatske pred svijetom.

 

UDRUGA PRVI HRVATSKI REDARSTVENIK
UDRUGA HRVATSKIH BRANITELJA DRAGOVOLJACA DOMOVINSKOG RATA
UDRUGA DRAGOVOLJACA I VETERANA DOMOVINSKOG RATA
UDRUGA PRIPADNIKA HRVATSKOG VIJEĆA OBRANE
UDRUGA RATNIH VOJNIH INVALIDA HVO-a
UDRUGA 1. GARDIJSKA BRIGADA HVO- a „ANTE BRUNO BUŠIĆ „ KNIN
UDRUGA HRVATA S PODRUČJA BiH ZATOČENIKA LOGORA 1991-1995
UDRUGA ZAVJET
UDRUGA HRVATSKIH BRANITELJA DOMOVINSKOG RATA „ SVETI SEBASTIJAN „ KISTANJE

 

PREDSJEDAVAJUĆI RADNOG
PREDSJEDNIŠTVA KOORDINACIJE

Tomislav Čolak"

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.