Hrvatski radio

Radio Knin

Projekt Razvoj karijere u turizmu

28.10.2022.

15:36

Autor: HRT

razvoj karijere

razvoj karijere

Foto: vjašek / HRT

U Kninu je danas održana konferencija na kojoj je predstavljen projekt „Razvoj karijere u turizmu”, vrijedan 138 tisuća kuna.

Financira ga Ministarstvo turizma, a trajat će 10 mjeseci.

Provodi ga Ekološka udruga Krka, u partnerstvu sa Udrugom invalida „Sv. Bartolomej” , te Udrugom turističkih vodiča „Mihovil” iz Šibenika, a pridruženi partneri su kninsko Pučko otvoreno učilište i Turistička zajednica Knin.

Od ukupnog broja nezaposlenih osoba u našoj županiji, 42 posto ih je u dobi od 15 do 42 godine, a više od 18 posto stanovnika ima neki oblik invaliditeta. Svi bi oni mogli naći svoje mjesto u turizmu.

Naime, projekt doprinosi motiviranju na razvoj karijere u turizmu, jačanju atraktivnosti turističkih zanimanja, intenziviranju suradnje raznih dionika kroz provedbu info kampanje, dana otvorenih vrata i edukativnih radionica za ciljane skupine, a to su osobe s invaliditetom, mladi,

nezaposleni, poslodavci u turizmu i zaposleni u turizmu.

Tijekom idućih 10 mjeseci, provodit će se brojne aktivnosti, veliki broj radionica, a među njima i one koje će biti organizirane za učenike kninskih srednjih i osnovnih škola.

Krajni cilj je da najmanje 160 ljudi sudjeluje u radionicama, a tijekom cijeloga projekta provodit će se info kampanja, koja bi trebala obuhvatiti oko 100 tisuća ljudi.


Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.