Hrvatski radio

Radio Knin

Promocija udomiteljstva u Kninu

03.05.2016.

14:33

Autor: Vesna Jašek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Forum za kvalitetno udomiteljstvo djece iz Zagreba, u suradnji sa kninskim Centrom za socijalnu skrb, organizirao je danas u našemu gradu info- štand, na kojemu su promovirali udomiteljstvo u krajevima koji nemaju tu tradiciju.

Forum je inače mreža 12 udruga udomitelja s područja 11 hrvatskih županija, koje okupljaju oko 300 udomiteljskih obitelji u kojima je smješteno ko 500 djece bez odgovarajuće roditeljske skrbi.

Clj projekta je , promovirati udomiteljstvo na onim područjima gdje je slabo razvijeno. Poznato je naime, da je ovakav vid skrbi za djecu, ima daleko veću tradiciju u sjevernim dijelovima Hrvatske nego u južnim. Pa tako na području Knina, samo su tri srodničke udomiteljske obitelji, a nema niti jedne ne srodničke. Cilj današnjeg boravka u Kninu je potaknuti ljude na bavljenje udomiteljstvom, rekla je predsjednica Foruma Mladenka Ravenski, koja je već 16 godina udomiteljica. Njena je obitelj do sada udomila 13-toro djece.

Boravak u obitelji, bila ona i udomiteljska, za dijete je mnogo bolje, nego biti u instituciji, zato ovaj vid skrbi treba značajnije promovirati, smatra ravnateljica Centra za socijalnu skrb Josipa Buzdovačić, koja sve sve one koji bi se htjeli baviti udomiteljstvom, poziva da po sve potrebne informacije dođu u kninski Centar za socijalnu skrb.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.