Hrvatski radio

Radio Knin

15:16 / 08.04.2018.

Autor: Nives Hladnić

Pronađeno tijelo mladića u Krki

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Dusko Jaramaz/PIXSELL

Foto: - / -

Nakon dva tjedna pronađeno je tijelo mladića koji je nestao u rijeci Krki blizu otoka Visovca. Trojica njegovih prijatelja spasila su se iz prevrnutog čamca, no 16-godišnjak nije uspio doplivati do kopna.

Muško tijelo isplivalo je nešto prije 11 sati, a utvrđeno je da je riječ o 16-ogodišnjaku koji je nestao 24. prošlog mjeseca, nakon kobnog prevrtanja čamca, potvrdila je glasnogovornica šibensko-kninske policijske uprave Marica Kosor

Tijelo, odnosno, kako je kazao "veliku crnu plahtu", ugledao je jutros vjernik odlazeći na misu.
Podsjetimo, nesreća se dogodila u popodnevnim satima 24. ožujka kada su četvorica mladića u malom čamcu krenula na vožnju jezerom. Čamac se prevrnuo kada se jedan od maloljetnika ustao te su sva četvorica pala u vodu. Trojica su se uspjela spasiti i doplivati do otoka Visovca, a četvrti je ostao u vodi. Odmah nakon nesreće za maloljetnikom je organizirana opsežna potraga u kojoj je sudjelovala policija, vojska, hgss, vatrogasci, djelatnici Nacionalnog parka s brodicama, dronovima i psima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.