Hrvatski radio

Radio Knin

Proslavljena godišnjica veteranskog odjela

25.04.2017.

14:43

Autor: Vesna Jašek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Kninskoj bolnici Hrvatski ponos, danas je svečano obilježena prva godišnjica rada Odjela za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju, na kojemu se uglavnom liječe hrvatski branitelji. U uređenje odjela, čiji je kapacitet 15 kreveta, Ministarstvo zdravstava, uložilo je milijun kuna.

U ovih godinu dana na odjelu se liječilo 289 pacijenata, od toga 233 veterana i članova njihovih obitelji.

Kapaciteti su stalno popunjeni, na prijem se čeka oko 2 mjeseca, a kako bi odgovorili na sve veće zahtjeve, planiraju proširenje, rekla je voditeljica odjela Slađana Vuković Baras.

A među planovima je i stavljanje u funkciju bazena koji već postoji, no treba ga urediti i prilagoditi.

Ravnateljica kninske bolnice dr. Kristina Bitunjac, kaže kako se na tome već radi, u izradi je projekt i troškovnik, nakon čega će se ići prema nadležnim ministarstvima, kako bi se braniteljima, a li i ostalim pacijentima, mogla pružiti usluga hidroterapije.

Današnjoj svečanosti nazočili su predstavnici braniteljskih udruga, dožupan Tomislav Vrdoljak, zamjenik gradonačelnika Slaven Ivić i bivša gradonačelnica Josipa Rimac.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.