Hrvatski radio

Radio Knin

Prvi dan nove školske godine u znaku korone

07.09.2020.

14:26

Autor: Dragan Gligora

Prvi dan nove školske godine u znaku korone

Prvi dan nove školske godine u znaku korone

Foto: - / -

Danas je počela škola za učenike svih osnovnih i srednjih škola. Ministarstvo obrazovanja odredilo je da učenici budu u školskim klupama uz poštivanje određenih preporuka, čiji je cilj osiguravanje uvjeta za izvođenje rada uz prihvaćanje specifičnosti s obzirom na dob učenika.

Dvije osnovne i dvije srednje kninske škole počele su jutros redovito s radom, ali, naravno pod posebnim okolnostima. Učenici, učitelji, profesori i osoblje pridržavaju se brojnih mjera i uputa, a o provedbi ovakvog načina nastave roditelji imaju oprečna mišljenja - jedni smatraju da je, s obzirom na uvjete, nastava dobro organizirana, dok drugi misle da je ovakav sustav neodrživ.

Učenici, posebno oni mlađih razreda, raduju se početku nastave, ali, na svoj dječji način, pokazuju da znaju, kako se, zbog korone, moraju pridržavati određenih mjera na koje su ih već upozorili roditelji i učitelji. 

Većina učitelja smatra da je situacija prilično složena, ali čine sve što je u njihovoj moći kako bi se nastava "pod maskama" mogla održavati redovito i kvalitetno. Nadaju se da će se epidemiološka situacija poboljšati i da će se uskoro sve vratiti na staro.

Ravnatelji ističu kako je s obzirom na cijelu ovu situaciju, prvi dan škole odrađen vrlo dobro i bez većih problema. To nam je potvrdila i ravnateljica Osnovne škole Domovinske zahvalnosti Marija Stojanović te ravnatelj Osnovne škole dr. Franje Tuđmanan Silvio Norac Kljajo.

U kninskim školama prvoga dana, dakle nije bilo većih problema, i u svima se provodi A model nastave. U slučaju pojave zaraze, primjenjivat će se hibridni B model, a u nešto ozbiljnijoj situaciji preći se se na C model, to jest online nastavu. U cijeloj ovoj situaciji ipak raduju neke brojke: Naime, u obje osnovne škole imamo po sedam prvašića i jedno odjeljenje više nego prošle godine.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.