Hrvatski radio

Radio Knin

Prvi za Hrvatsku 2017 održava se u Kninu

12.05.2017.

12:15

Autor: Vesna Jašek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Idućega tjedna, od 15. do 19.svibnja u Kninu će se odražati natjecanje za najspremnijeg pripadnika Oružanih snaga Republike Hrvatske. Prvo ovakvo natjecanje pod nazivom „Prvi do Knina, prvi do slobode“ u Zvonimirovu gradu je održano prije 20 godina.

Riječ je o šestom natjecanju "Prvi za Hrvatsku 2017", tijekom kojega će natjecatelji morati, noseći 15 kilograma opreme i naoružanja, proći zahtjevnu stazu u duljini od 40 kilometara, i svladati 12 postavljenih zadaća. Završnica, odnosno cilj je najviši vrh na kninskoj tvrđavi.

Razne će se aktivnosti održavati cijeloga tjedna, no 18. i 19.svibnja rezervirani su za natjecanje pripadnika OS i MUPa RH, ali i pripadnika savezničkih odnosno partnerskih zemalja, Makedonije, Slovenije, Kosova, Njemačke,  Italije, Francuske,  Velike Britanije, Sjedinjenih Američkih Država, Litve,  Albanije, Austrije te Bosne i Hercegovine, istaknuo je danas na konferenciji za novinare u Kninu, prvi dočasnik Hrvatske kopnene vojske, časnički namjesnik Dario Rosić:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.