Hrvatski radio

Radio Knin

Prvorođenu bebu i majku Jelenu posjetio župan Goran Pauk

02.01.2020.

14:45

Autor: Dragan Gligora

Prvorođenu bebu i majku Jelenu posjetio župan Goran Pauk

Prvorođenu bebu i majku Jelenu posjetio župan Goran Pauk

Foto: - / -

Prva beba u našoj županiji rođena je u kninskom rodilištu. Maleni Luka, četvrto dijete u obitelji Jurić Šimunović, rođen je 1. siječnja u 1 sat i 20 minuta. Luku i njegovu mamu Jelenu, jučer su obišli i darivali gradonačelnik Marko Jelić i njegovi zamjenici, a danas je to učinio i župan Goran Pauk.

Luku i njegovu mamu Jelenu Jurić Šimunović, te još dvije bebe, rođene posljednja dva dana 2019-te, i njihove majke, jučer su obišli i darivali gradonačelnik Marko Jelić i njegovi zamjenici Kristina Perić i Marijo Ćaćić, a danas  je  majku i bebu posjetio i darivao župan Goran Pauk te čestitao cijeloj obitelji Jurić Šimunović koja se ovom prigodom našla na okupu u kninskom rodilištu.

Sve je prošlo u najboljem redu kaže radosna majka Jelena i liječnik koji ju je porodio, doktor Boris Begović. Begović kaže da je u Kninu 2019. bilo tridesetak poroda manje nego u 2018. godini.

Za razliku od Knina u Šibeniku je prošle godine rođeno 68 beba više nego 2018., a u cijeloj županiji  je rođeno 78-ero djece više nego preklani. Grad Knin za svako prvo rođeno dijete daje 3 tisuće, za drugo pet, za treće sedam, a za četvrto i svako sljedeće deset tisuća kuna. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.