Hrvatski radio

Radio Knin

Pume na Dinari odali počast poginulim suborcima

29.06.2020.

11:31

Autor: Nives Hladnić

arhivska fotografija

arhivska fotografija

Foto: - / -

Veterani Puma i ove godine prisjetili su se svojih poginulih i nestalih suboraca na Dinari. U subotu su na Velikoj Duvjakuši, na 1709 metara visokom dinarskom vrhu, pored spomen obilježja zapalili svijeće za 31 poginulog i 1 nestalog suborca.

Devetu godinu za redom, veterani 7. gardijske brigade, legendarne Pume, stigli su u Dalmaciju kako bi na Dinari odali počast poginulim suborcima od Zime 94. do Oluje i oslobađanja Knina 95. godine.

Pume su na Dinari imale 32-oje poginulih suboraca, jedan se još uvijek vodi kao  nestali. Prije devet godina na 1709 metara visokom vrhu Velika Duvjakuša, njima u čast podignut je spomenik, a stotinjak metara niže Planinarska udruga Dinaridi i HGSS Pumama u čast sagradili su planinarsku kućicu s imenom Puma.

I ove je godine, tako, odana počast poginulim hrvatskim braniteljima. Ponosno i dostojanstveno. Oni preživjeli, s iskustvom Dinare sjetili su se velike hladnoće, kamenjara, neprijatelja i svega što ih je pratilo 8 mjeseci koliko su proveli na toj planini. A iznad svega, pobjedonosnog ulaska u Knin 5. kolovoza 95.

Poslušajte što je za HR Knin kazao Darko Duhović, veteran 7. gbr Pume:

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.