Hrvatski radio

Radio Knin

Radovi na Marunuši

05.10.2021.

15:37

Autor: Nives Hladnić

Radovi           na    Marunuši

Radovi na Marunuši

Foto: - / -

Jedno od većih gradilišta trenutačno u Kninu je ono na Marunuši, gdje se uređuje sportsko-rekreacijska zona i postavlja javna rasvjeta duž staze uz Krku. To je jedan od IP projekata, sufinanciran s 85 posto iz europskih fondova, a vrijednost mu je oko 6 milijuna i 700 tisuća kuna.


Radove izvode dvije domaće tvrtke, Igana kao glavni izvođač i Upravitelj kao podizvođač radova.
Provjerili smo kako napreduju radovi, što se napravilo i što slijedi.
Govori vlasnik Igane Ivan Čeko

-

Po završetku radova, dakle, imat ćemo ugostiteljski objekt, pozornicu s tribina, ali i uređene pješačke površine, prošireno postojeće vježbalište, upotpunjeno sadržajima za osobe s invaliditetom. Uz javnu rasvjetu cijelog prostora, dobit ćemo i osvijetljenu šetnicu niz Krku, u dužini od oko 1 kilometra. Taj dio radova izvodi Upravitelj, o čemu govori voditelj gradilišta Rober Okadar

-

Dodajmo ovome, kako su tijekom iskapanja terena, radnici naišli na jedan stari grob i ljudske ostatke u njemu. U tijeku je arheološka analiza koja će pokazati iz kojeg je vremena grob, koliko je stara bila osoba koja je u njemu pokopana, kojeg je spola, od čega je umrla i slično. Osim toga, na Marunuši su pronađeni i dijelovi keramike iz rimskog doba. Zanimljiva otkrića, vjerujemo se da će i priča u konačnici biti zanimljiva, kada je arheolozi povežu, za nekoliko mjeseci.

 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.