Hrvatski radio

Radio Knin

"Razvoj društvenog poduzetništva Bartolomej"

02.06.2020.

16:03

Autor: Nives Hladnić

"Razvoj društvenog poduzetništva Bartolomej"

"Razvoj društvenog poduzetništva Bartolomej"

Foto: - / -

Kninska Udruga osoba s invaliditetom sv. Bartolomej zadnje dvije godine razvija društveno poduzetništvo. Uz pomoć europskog novca opremili su pogon za proizvodnju eko voćnih prerađevina, zaposlili osobe s invaliditetom te kroz brojne suradnje osigurali tržište i proširenje asortimana.

Projekt pod nazivom "Razvoj društvenog poduzetništva Bartolomej" vrijedan je skoro 500 tisuća kuna, od kojih je nešto više od 370 tisuća iz europskih fondova. Trajao je godinu dana i potpuno ispunio ciljeve, govori voditeljica projekta Ida Maglov

Direktor Vlado Arežina siguran je da poduzeće Bartolomej može uspjeti, ali očekuje puno veću podršku grada i županije. Osobama s invaliditetom, podsjeća, treba biti omogućen kvalitetan život i društvo jednakih mogućnosti.

Planova ima i za proizvodnju sirovine, a kreće se i s proširenjem asortimana u suradnji s kninskim Veleučilištem Marka Marulića. Dekanica Lovorka Blažević

Danas je održana završna konferencija projekta "Razvoj društvenog poduzetništva Bartolomej" u novom, opremljenom pogonu u kojem će raditi osobe s invaliditetom i proizvoditi ekološke voćne prerađevine.
Nije baš česta prilika naići na projekte, poput ovoga, čiji kraj stvarno znači novi početak. 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.