Hrvatski radio

Radio Knin

Razvoj partnerskog vijeća za tržište rada Šibensko-kninske županije

27.03.2019.

14:16

Autor: Dragan Gligora

Razvoj partnerskog vijeća za tržište rada Šibensko-kninske županije

Razvoj partnerskog vijeća za tržište rada Šibensko-kninske županije

Foto: - / -

U Kninu je održan Okrugli stol o poduzetništvu projekta "Razvoj partnerskog vijeća za tržište rada Šibensko-kninske županije, faza III", kojim se poboljšava situacija nezaposlenih osoba unutar ranjivih skupina.

Nositelj projekta je Razvojna agencija Šibensko-kninske županije, a njeni partneri su županija, SŠ Lovre Montija, HZZ i Ured HGK u Kninu. 

Voditelj projekta Grgo Bratić, djelatnik županijske Razvojne agencije, rekao je kako je na današnjem okruglom stolu naglasak bio na društvenom, obiteljskom i ženskom poduzetnišvu, kao i općenito promociji i jačanju svijesti o poduzetništvu. O toj temi je govorio i poslovni savjetnik Zrinski Pelajić, predstavljajući poseban priručnik nastavno-informativnog karaktera. Uz promoviranje poduzetništva, Bratić najavljuje i cijeli niz aktivnosti koje će se ostvariti u sklopu navedenog projekta, a posebno naglašava kako će se u sklopu projekta, u Šibeniku i Kninu osposobiti i pedesetak ljudi za deficitarna zanimanja – kuhara, konobara, bravara, stolara, parketara i sličnih zanimanja. Kao partner na projektu sudjeluje i Šibensko-kninska županija.

Dožupan Nikola Blažević naglašava da sve ove aktivnosti ne bi smjele biti samo formalnog karaktera, već da njihova učinkovitost bude svrhovita i konkretna. Kao pozitivan primjer treba istaknuti pojedine aktivnosti koje već provodi kninska udruga sv. Bartolomej, koja već nekoliko godina surađuje sa županijskim razvojnom agencijom. Prošle godine pokrenuli su zajednički Razvoj društvenog poduzetništva Bartolomej, a voditelj projekta Marko Pehar kako udruga radi i na nizu drugih sličnih aktivnosti.

Projekt "Razvoj partnerskog vijeća za tržište rada Šibensko-kninske županije, faza III, težak je gotovo dva milijuna kuna. Osim što pomaže zapošljavanju ranjivih skupina, potiče društveno, obiteljsko i žensko podzetništvo, ali i pomaže, educira i savjetuje sve one, posebno mlađe ljude, koji tek žele zaokračiti u svijet poduzetništva.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.