Hrvatski radio

Radio Knin

Sedam novih zaraženih koronavirusom u Kninu

07.04.2020.

10:29

Autor: Lidija Grubišić

Sedam novih zaraženih koronavirusom u Kninu

Sedam novih zaraženih koronavirusom u Kninu

Foto: - / -

U Općoj bolnici Šibensko-kninske županije preminula je prva osoba oboljela od koronavirusa. Riječ je o muškarcu starom 91 godinu s Murtera, kroničnom bolesniku, koji je bio u kontaktu s oboljelom osobom.

 Priopćenje Stožera civilne zaštite Šibensko-kninske županije:

 

 Danas je potvrđeno novih sedam slučajeva pozitivnih na virus SARS-CoV19 i svi su vezani uz kninsku bolnicu. Od sedam novooboljelih dvoje je pacijenata sa Odjela fizijatrije OVB „Hrvatski ponos“ Knin, dvoje zdravstvenih djelatnika kninske bolnice i tri osobe koje su obiteljski kontakt sa zaraženom osobom. S današnjim danom 45 je osoba u našoj županiji oboljelo od koronavirusa.

 

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 11 osoba pozitivni na virus SARS-CoV-2, od kojih je jedna osoba na respiratoru. Troje pacijenta se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split.

 

Dvije osobe, državljani Republike Hrvatske, su u karanteni. U posljednja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljeno je 5 dojava o kršenju mjera samoizolacije, a provjerom je utvrđeno da su tri osobe kršile navedenu mjeru.

Apeliramo na građane da je potrebno i dalje odgovorno se pridržavati svih mjera i uputa zdravstvene zaštite. Ostanimo u svojim kućama, održavajmo higijenu i poštujmo socijalnu distancu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.