Hrvatski radio

Radio Knin

Sedma sjednica Gradskog vijeća

24.01.2022.

20:48

Autor: Radio Knin

Gradsko vijeće

Gradsko vijeće

Foto: scokaric / HRT

Održana je Sedma sjednica Gradskog vijeća Grada Knina. Na dnevnom redu bile su tri točke, među kojima i Prijedlog za imenovanje vršitelja dužnosti ravnatelja Kninskog muzeja koji je izazvao oštru reakciju oporbenih vijećnika.

Dosadašnji vršitelj dužnosti ravnatelja Kninskog muzeja Ante Šimić, uz podršku većine glasova, ostaje i dalje na čelu te kulturne ustanove. U ime Kluba vijećnika HDZ-a vijećnica Ana Marić zatražila je da se odustane od Prijedloga, uz obrazloženje da Šimić nije primjerena osoba za tu funkciju. Vijećnica je podsjetila na incident koji se dogodio u vrijeme predizborne kampanje na prošlim lokalnim izborima: 

Ana Marić

Ante Šimić ispunjava sve formalne uvjete za vršitelja dužnosti ravnatelja Kninskog muzeja, odgovorio je gradonačelnik Marijo Ćaćić te dodao da ostaju uz svog kandidata. Naime, Šimić je imenovan na prijedlog Upravnog vijeća budući da nijedan od dvojice kandidata, koji su se prijavili na prethodno raspisani natječaj, nije zadovoljio uvjete:

Marijo Ćaćić

Najaktivniji vijećnik i na ovoj sjednici bio je Mostov Tomislav Čolak koji je predložio da se uopće ne bira ravnatelj Muzeja te da se sredstva namijenjena za tu funkciju dodijele kninskim studentima: 

Čolak. Ćaćić

Vijećnička pitanja na kraju sjednice iskoristio je samo Tomislav Čolak, i to kako bi se osvrnuo na natječaj za zakup poslovnih prostora u Poduzetničkom centru, a zanimalo ga je i po kojem se kriteriju dodjeljuju stanovi na području kojim upravlja Grad Knin. Na sve je odgovorio Marijo Ćaćić:


Vijećnička

Na sjednici je prihvaćen i Prijedlog Odluke o davanju suglasnosti za nabavu loživog ulja za potrebe Dječjeg vrtića Cvrčak u vrijednosti od 232 000 kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.