Hrvatski radio

Radio Knin

Šest novooboljelih u županiji; troje u Kninu

06.07.2020.

11:41

Autor: Lidija Grubišić

Šest novooboljelih u županiji; troje u Kninu

Šest novooboljelih u županiji; troje u Kninu

Foto: - / -

U protekla 24 sata na području naše županije još je šest osoba pozitivno na COVID-19. Riječ je o dvije ženske osobe srednje životne dobi iz Knina, koje su bile u samoizolaciji zbog kontakta s COVID-19 pozitivnom osobom i jednoj mlađoj muškoj osobi iz Knina, koja je bila u dobrovoljnoj samoizolaciji.

 

 Pozitivna je i mlađa ženska osoba s prebivalištem u Općini Tisno, koja je bila izložena zarazi u Zagrebu i bila je u samoizolaciji. Dvije mlađe muške osobe iz Šibenika; za jednu su epidemiološki izvidi u tijeku, a za dugu je moguća povezanost sa osobom iz šire obitelji koja je nedavno stigla iz inozemstva.

 

U ovom trenutku 16 je aktivnih slučajeva oboljenja na području naše županije, od kojih je 9 u Kninu, 2 na području Grada Vodica, 3 u Šibeniku, jedna u Tisnome i jedna u Drnišu. Svi oboljeli imaju blaže kliničke simptome i nisu hospitalizirani.

 

Do ovog trenutka pod zdravstvenim nadzorom i mjerama samoizolacije nalazi se 71 osoba, od kojih je 51 kontakt s COVID-19 pozitivnom osobom. U vremenu od 3. do 6. srpnja  na području Policijske uprave šibensko-kninske nije zaprimljena niti jedna dojava o kršenju mjere samoizolacije, pa tako niti kršenja te mjere.

 

U protekla 24 sata testirano je 7 osoba.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.