Hrvatski radio

Radio Knin

Šibenska luka dobit će novi terminal

29.08.2022.

16:19

Autor: HRT

Potpisivanje ugovora o izgradnji terminala

Potpisivanje ugovora o izgradnji terminala

Foto: Dragan Gligora / HRT

U Šibeniku je potpisan ugovor s izvođačem radova na dogradnji gata Vrulje u sklopu kojeg se gradi novi pomorsko-putnički terminal. Time će se poboljšati prijevoz putnika tijekom cijele godine i omogućiti bolje zapošljavanje, obrazovanje, medicinska skrb i druge javne usluge otočnim zajednicama kao i integriranost hrvatskih otoka u širu prometnu mrežu.

Potpisivanje ugovora

Potpisivanje ugovora

Foto: Dragan Gligora / HRT

Ravnatelj Lučke uprave Šibenik Paško Dželalija rekao je kako će od novog terminala imati višestruke koristi, ne samo šibenski kraj, već i Hrvatska, ponajprije zbog Schengena:

Paško Dželalika

Dogradnjom gata Vrulje, ističe Dželalija, na jednom mjestu bit će uskoro sve institucije koje brinu o sigurnosti i funkcioniranju pomorske plovidbe. Šibenski gradonačelnik Željko Burić rekao je kako se ovim projektom mijenja i sadržaj, i vizura grada:

Šibenski gradonačelnik

Željko Burić

Željko Burić

Foto: Dragan Gligora / HRT

Ovakvi projekti pokazuju kako vlada sve više ulaže u razvoj pomorskog dobra, a s time će snažno nastaviti i dalje, rekao je potpredsjednik vlade i ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković:

Oleg Butković

Oleg Butković

Oleg Butković

Foto: Dragan Gligora / HRT

Izgradnja putničko-pomorskog terminala treća je i posljednja faza uređenja gata Vrulje, koja bi trebala biti završena do kraja iduće godine. Vrijednost projekta iznosi gotovo 62 milijuna kuna, od čega 27 sufinancira Europska unija iz Kohezijskog fonda, dok nacionalni doprinos iznosi 4 milijuna i osamsto tisuća kuna.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.