Hrvatski radio

Radio Knin

Šibensko-kninska županija potiče razvoj poljoprivrede

14.01.2015.

15:43

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Šibensko-kninska županija uputila je javni poziv za podnošenje zahtjeva za dodjelu subvencija za poticanje razvitka poljoprivrede i ruralnog razvoja.

Bespovratna novčana sredstva dodjeljuju se za sufinanciranje izrade projekata koji se kandidiraju za poticajna sredstva iz EU fondova i ministarstava, zatim za sufinanciranje održavanja sajmova, prezentaciji i izložbi poljoprivrednih proizvoda kao i potpora  izlagačima za sudjelovanje na stručnim predavanjima i seminarima.

Županija potiče i rad malih poduzetnika, zadruga i udruga u poljoprivredi, sufinancira troškove pokretanja ekološke proizvodnje , troškove u integriranoj proizvodnji i provođenja postupka očuvanja i zaštite hrvatskih izvornih poljoprivrednih proizvoda. Na javni poziv mogu se javiti i oni koji idu u izgradnju,  modernizaciju ili rekonstrukciju plastenika i staklenika kao i oni koji proširuju ili obnavljaju poljoprivredne površine. Korisnici programa trebaju imati prebivalište, te poljoprivredne površine i poljoprivrednu proizvodnju, za koje traže županijske subvencije, na području županije.

Javni poziv je otvoren do 31.ožujka, odnosno do utroška sredstava. Sve informacije zainteresirani mogu dobiti u Županijskom upravnom odijelu za gospodarstvo.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.