Hrvatski radio

Radio Knin

"Sigurna turistička destinacija 2022."

18.07.2022.

16:02

Autor: Nives Hladnić

otvaranje projekta u HNK Šibenik

otvaranje projekta u HNK Šibenik

Foto: MUP / HRT

U Šibeniku je svečano otvoren projekt "Sigurna turistička destinacija 2022.". Riječ je o zajedničkim ophodnjama stranih policijskih službenika i hrvatske policije u turističkim mjestima, čime se povećava sigurnost pa se turisti osjećaju opuštenije.

 Sigurnost je turistima važna stavka pri odabiru destinacije. Ovaj projekt je pokazatelj da je Hrvatska odgovorna i dobro pripremljena turistička destinacija, naglasila je ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac te zahvalila djelatnicima dežurnih službi što omogućuju da Hrvatska bude sigurna.

ministrica Nikolina Brnjac

Nakon dvije pandemijske, projekt se ove godine provodi u punom opsegu te u njemu sudjeluje 100 policijskih službenika iz 18 država.

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović naglasio je kako je ovaj projekt postao brend po kojem je postala prepoznatljiva hrvatska policija.


ministar Davor Božinović

Podsjetimo, početkom srpnja u Šibensko-kninsku županiju stigli su policijski službenici iz Češke, Sjeverne Makedonije, Njemačke i prvi put iz Rumunjske, a od 1. kolovoza pridružit će im se i policijski službenici iz Italije. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.