Hrvatski radio

Radio Knin

Sinoć održana sjednica Gradskoga vijeća

25.09.2018.

09:38

Autor: Vesna Jašek

Sinoć održana sjednica Gradskoga vijeća

Sinoć održana sjednica Gradskoga vijeća

Foto: - / -

Više od četiri sata trajala je jučerašnja sjednica kninskog Gradskoga vijeća. Vijećnicima je predložen vrlo opsežan dnevni red od 18 točaka, no predlagač je, tijekom sjednice, odustao od šest točaka, među kojima je i treći rebalans gradskoga proračuna.

Naime, kako je objasnila dogradonačelnica Kristina Perić, dva su razloga zbog kojih se odustalo od rebalansa – prvi je što Fond za energetsku učinkovitost, neće moći osigurati, 1,3 milijuna kuna za financiranje odlagališta Mala Promina. Drugi je razlog što je Gradu na naplatu stigla presuda iz 2008. godine u iznosu od 1,8 milijuna kuna.

Na sjednici su inače usvojena brojna izvješća, pa tako i ono o izvršenju proračuna za prvih šest mjeseci ove godine, iz kojega proizilazi da je Grad u tom periodu ostvario višak prihoda od 4 milijuna i 988 tisuća kuna.

Predstavljajući izvješće o tomu što je radio u proteklih pola godine, gradonačelnik Marko Jelić, među ostalim je najavio kako će uskoro biti gotova Strategija razvoja grada, koja je temelj za bilo kakav natječaj Europskih fondova. Usto je naglasio kako su u tijeku razgovori s NP Krka, koji bi na Tvrđavi trebao otvoriti svoju ispostavu, pa ne treba posebno naglašavati što bi to značilo za razvoj kninskog turizma. Što se tiče statusa vojarne Krka, novosti, rekao je gradonačelnik, nema, osim obećanja resornog ministra da će problem riješiti.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.