Hrvatski radio

Radio Knin

Sjednica Županijske skupštine u Kninu

31.07.2015.

13:48

Autor: Nives Hladnić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Županijska skupština održala je danas sjednicu u Kninu. To je, kažu, nova praksa - sjednice će i ubuduće održavati u gradovima i mjestima diljem županije. Ovu današnju sjednicu obilježio je odlazak dijela vijećnika, i iznimno brzo usvajanje točaka Dnevnog reda.

Nakon prozivke ustanovljen je kvorum, od 42 vijećnika nazočna su bila 24, no onda je njih petero napustilo sjednicu.


Nakon stanke su stigla još četiri vijećnika, pa ih je bilo 23-oje. Ekspresno su i jednoglasno, usvojili devet točaka dnevnog reda, bez rasprave.
Prihvaćena su, tako, izvješća o polugodišnjem izvršenju županijskog proračuna i o radu župana, te izvješće za prošlu godinu o provedbi plana gospodarenja otpadom. Vijećnici su digli ruke i za pravilnik o dodjeli učeničkih i studentskih stipendija, za izmjene i dopune odluka o koncesiji na pomorskom dobru u Betini za luku nautičkog turizma, u zoni ušća rijeke Krke za uzgoj školjkaša, te u svrhu gospodarskog korištenja na području općine Tisno. Prihvaćena je izmijenjena i dopunjena odluka o utvrđivanju granica lučkih područja i u konačnici odluka o stavljanju izvan snage odluke o plaćama službenika i namještenika upravnih tijela Šibensko-kninske županije, jedna tehnička odluka kojom se ne mijenjaju dosadašnja materijalna i druga prava.
Sjednicu su na početku napustili vijećnici Nezavisne liste Stipe Petrine i HNS-a, do SDP-ovi vijećnici nisu ni došli.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.