Hrvatski radio

Radio Knin

Skupnik Ivo Bašić najspremniji je pripadnik Oružanih snaga

19.05.2017.

16:26

Autor: Nives Hladnić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Kninska tvrđava bila je u znaku najspremnijih pripadnika Oružanih snaga iz Hrvatske i 12 savezničkih zemalja. Tamo je, naime, bio cilj natjecanja "Prvi za Hrvatsku 2017.", šestog po redu i do sada najmasovnijeg.

150 sudionika krenulo je jutros s glavnog kninskog trga. Prešli su 35 kilometara i svladali 12 zahtjevnih zadaća. Prvi je na cilju zazvonio skupnik Ivo Bašić. 

Skupnik Ivo Bašić, pripadnik Vojnoobavještajne satnije Gardijske mehanizirane brigade, zahtjevnu je stazu prešao za 351 minutu i 30 sekundi. Drugi je na cilj stigao razvodnik Marino Potrka, pripadnik Zapovjedništva specijalnih snaga koji je stazu prešao za 368 minuta, dok je treći, s 384 minute, bio vojnik Nikola Polić, pripadnik bojne Pauci Gardijske mehanizirane brigade.

Ne postoji mjerilo koje može mjeriti psihofizičku sposobnost jednog vojnika, kaže koordinator natjecanja časnički namjesnik Dario Rosić.

Ovo vojno natjecanje vratilo se u Knin na 20-tu obljetnicu natjecanja "Prvi do Knina, prvi do slobode", podsjetio je i načelnik glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske general Mirko Šundov.

Među uzvanicima na Kninskoj tvrđavi bio je i državni tajnik u Ministarstvu obrane Tomislav Ivić

U Kninu se prošlih dana održao niz događanja. Ostvarena je i vojno-civilna suradnja Oružanih snaga i Grada Knina. Vojnici su, naime, uredili igrališta i okoliš četiri gradska vrtića, a za mališane su organizirali Mini natjecanje sa zaprekama po uzoru na natjecanje "Prvi za Hrvatsku".

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.