Hrvatski radio

Radio Knin

Sporazum o suradnji Sveučilišta u Zagrebu i Veleučilišta Marko Marulić u Kninu

02.09.2022.

17:19

Autor: Radio Knin

Potpisivanje sporazuma

Potpisivanje sporazuma

Foto: scokaric / HRT

U Kninu je danas svečano potpisan sporazum između Sveučilišta u Zagrebu i Veleučilišta Marko Marulić u Kninu kojim je osigurana daljnja suradnja dviju visokoškolskih ustanova. Na svečanom potpisivanju rektor Damir Boras izrazio je potporu razvoju kninskog kraja.

Potpisivanjem sporazuma nastavlja se dugogodišnja suradnja kojom će se osigurati provedba zajedničkih znanstveno istraživačkih projekata, međusobna razmjena informacija o rezultatima istraživanja, objavljivanje znanstvenih radova, zajednička organizacija simpozija i seminara, izdavanje i razmjena stručnih publikacija te drugi oblici suradnje, istaknula je dekanica kninskog Veleučilišta Lovorka Blažević:

Denaknica Lovorka Blažević

Sveučilište u Zagrebu pomaže svim manjim sveučilištima i visokim učilištima u zemlji, i to prvenstveno kako bi se osigurao uspješniji razvoj devastiranih i demografski osiromašenih sredina, poput kninskog kraja, kazao je rektor Damir Boras. Važno je pokazati da se u Kninu može ostati, doseliti ili vratiti. Stoga mu treba dati potporu, motivaciju i medijsku pozornost kako bi i država u pravom smjeru mogla pomoći da ovaj kraj procvate te da se vrate autohtoni stanovnici, dodao je Boras istaknuvši da stočarstvo ne može opstati bez ljudi koji se njime bave generacijama.

Rektor Damir Boras

Veleučilište je najznačajnija institucija u Kninu, institucija koja nas čini gradom, u svoj je obraćanju rekao gradonačelnik Marijo Ćaćić te je pozdravio nastavak:

Gradonačelnik Marijo Ćaćić

Snažno Veleučilište trebalo bi biti pokretač gospodarskog razvoja, slaže se i potpredsjednica Vlade Anja Šimpraga koja prepoznaje i simboličku snagu grada Knina:

Anja Šimpraga

Trenutačno se na kninskom Veleučilištu školuje tristotinjak studenata, i to na četiri stručna preddiplomska i jednom specijalističkom studiju. Ovim sporazumom osigurana je daljnja suradnja s Agronomskim, Veterinarskim i Prehrambeno-biotehnološkim fakultetom u Sveučilišta u Zagrebu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.