Hrvatski radio

Radio Knin

Srednja škola Lovre Montija i ove godine na natjecanju Poslovni izazov

15.03.2023.

15:42

Autor: Radio Knin

Poslovni izazov

Poslovni izazov

Foto: scokaric / HRT

Učenice Srednje škole Lovre Montija Lara Hranjak, Ana Anić Milić i Magdalena Medvidović i ove godine sudjeluju na državnom natjecanju Poslovni izazov. Finale se održava 23. ožujka u Zagrebu.

Cilj je natjecanja poticanje razvoja poduzetničkih ideja, novih rješenja i inovacija, a ovogodišnja tema su mobilne aplikacije i platforme u suvremenom poslovanju. Kninske učenice Ekonomske škole Lara Hranjak, Ana Anić Milić i Magdalena Medvidović osmislile su projekt digitalnih računa u maloprodaji. 

Lara Hranjak, Ana Anić Milić i Magdalena Medvidović

Učenice su na natjecanju sudjelovale i prošle godine kada su osigurale plasman na međunarodno natjecanje, istaknuo je njihov mentor, nastavnik ekonomske skupine predmeta Dragan Boduljak. Ovakva natjecanja prilika su da se teoretska znanja primijene u stvarnom kontekstu te da učenici nauče prikupljati informacije potrebne za realizaciju svojih ideja. Profesor Boduljak zahvalio je Veleučilištu Marko Marulić i Lokalnoj razvojnoj agenciji Matici na pomoći i suradnji.

Mentor Dragan Boduljak

Finale će se održati 23. ožujka u Zagrebu, a ako kninske srednjoškolke ponove uspjeh od prošle godine, čeka ih plasman na međunarodno natjecanje.

Poslovni izazov

Poslovni izazov

Foto: scokaric / HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.