Hrvatski radio

Radio Knin

Stambeno zbrinjavanje i računi za vodu

01.03.2017.

14:13

Autor: Dragan Gligora

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Muke oko stambenog zbrinjavanja u Kninu ne prestaju. Iako je većina obitelji dobila darovnice, njih stotinjak ima problema s neplaćanjem zaostalih računa za vodu, što je bio uvjet za dobivanje kuće ili stana. Zato je HSP ponovno pokrenuo ovo pitanje i tim povodom sazvao tiskovnu konferenciju.

 

Nada Stanković živi u Kninu više od dvadeset godina i još nije nije riješila stambeno pitanje. Ona isto tako nije podmirila dio duga za vodu, i zato je od komunalnog poduzeća tražila da joj oproste dug pozivajući se na zastaru. 

No, čini se da je svaki problem Kninjana koji nisu stambeno zbrinuti, slučaj za sebe. Marijan Šarić, tako ne može kupiti kuću u kojoj sada stanuje i za koju plaća najamninu zbog duga za vodu iz 2000. do 2004. koji se sada već popeo na 13 tisuća kuna.

Direktorica kninskog komunalnog poduzeća Sanja Bebek odgovorila je dopisu županijskog HSP-a koji ih optužuje da ne postupaju protuzakonito. Naime, ona naglašava da prema Zakonu o područjima posebne državne skrbi stoji da se darovanjem kuće ili stana mora podmiriti sve obveze nastale u vezi s njegovim korištenjem, a tu su i uključene obveze za potrošnju vode. To nam potvrđuje i kninski gradonačelnik Nikola Blažević:

Nikola:

Blažević kaže kako je sasvim jasno da se računi moraju platiti, i da u ovom slučaju ne vrijedi zastara. No, grad je svjestan, kaže, kako postoje i obitelji slabijeg imovnog stanja koji su odavno oslobođeni plaćanja polovice iznosa računa za vodu i otpad.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.