Hrvatski radio

Radio Knin

Stiže 11. izdanje GRR Festa!

24.04.2019.

06:43

Autor: Nives Hladnić

Stiže  11.  izdanje GRR Festa!

Stiže 11. izdanje GRR Festa!

Foto: - / -

Udruga Atribut najavila je festival kao drugačiji i poseban. GRR Fest će se održati 28. i 29. lipnja na Marunuši, uz rijeku Krku. Pripremljen je kvalitetni glazbeni dio te niz dodatnih sadržaja za posjetitelje, ističu organizatori.


Prenosimo cijelu najavu događaja.

Novost ove godine – 1. GRR FEST za djecu!

Prvi dan festivala, u petak, 28. lipnja, rezerviran je za roditelje i djecu i po ovome je jedini takav na ovim prostorima. Bit će tu dječjih bendova, raznih interaktivnih cirkusarija, igara i gomila dječje radosti. Ulaz slobodan za sve!

Drugi dan GRR FEST-a - od kabareta preko etna do plesnog rhythm and bluesa

Drugi dan festivala, u subotu, 29. lipnja, donosi nam šarolike glazbeno-umjetničke žanrove - od kabareta preko etna do rhythm and bluesa. Prvi put u Knin stiže kabaret, pomalo zaboravljena umjetnička forma. Zaboravljena jer se malo umjetnika bavi ovim zahtjevnim i izuzetno teškim glazbeno-scenskim pravcem koji je kriv što se Pariz učvrstio na mjestu umjetničke metropole svijeta. Prezentirat će ga skupina Cabaret á la Carte, koju čine koreografkinja, producentica, pjevačica i plesačica Karolina Šuša, bend u kojem sviraju Sanja Babić, Lidija Strika i Martina Matković te plesačice Ana Maria Papić i Martina Kolega. Ovih šest djevojaka dolaze iz raznih krajeva Hrvatske, a za svoj rodni grad simbolično navode – Pariz. I donose nam kabaret u svoj svojoj raskoši, prepun odlične glazbe, vrhunskog plesa i neizbježne, sofisticirane erotičnosti.

Uz Cabaret á la Carte , na binu 11. GRR FEST-a ove godine popet će se Ogenj iz Koprivnice, bend koji je dobio čak 2 Porina na ovogodišnjoj dodjeli nagrada - za novog izvođača godine i najbolji album etno glazbe.

Ovaj izuzetni etno bend donosi nam etno naslijeđe sjeverne Hrvatske ispunjeno, kako i sami navode, „poskočicama, pogurancima, doskočicama, zbornim pjevanjima te prštenjem energije, znoja i suza“. A majstori su sve to stavili u ruho čistog rock'n'rolla s primjesama punka. Divna igra i spoj bubnjeva, gitare, violine, tamburice i kajkavštine.

Treća glazbena skupina, koja će uveličati i dodati posebnu notu ovogodišnjem festivalu, pobjednici Hrvatskog glazbenog festivala, Croatian Blues Challengea i 14. Mega Muzika Awarda- bend Jeremiah's sastavljen od članova iz Svetog Filipa i Jakova i iz Zadra. Ako to ne učine prva dva izvođača, iz cipela će vas zasigurno izuti bend Jeremiah's sa svojim genijalnim rhythm and blueseom. Plesno, zarazno melodično, eksplozivno, energično do bola. Ulaznica za drugi dan iznosi 30 kuna po osobi.

Mjesto održavanja – kultna kninska Marunuša

Mjesto tragičnih ljubavi iz srednjeg vijeka i onih sretnijih iz 60-ih, 70-ih i 80-ih godina prošlog stoljeća. Kultno i prelijepo kninsko izletište uz Krku, podno tvrđave, koje će dušu dati za ovaj vrhunski kulturni događaj. Posebnost GRR festa je različita lokacija svake godine. „Ove godine smo odlučili tu čast domaćina iz predivnog asortimana prirodnih ljepota Knina i okolice „predati“ našoj magičnoj rijeci Krki. Tako će posjetitelji festivala, osim vrhunske zabave, glazbe i plesa, festivalsko iskustvo začiniti boravkom u prirodi, a za one koji dolaze iz drugih gradova, ali i kninske entuzijaste, na istom području nalazit će se i kamp.“ - poručuju iz organizacije.

Zašto je GRR Fest drukčiji? Koja je filozofija ovoga festivala?

GRR festival svoj line-up ne slaže 'trpajući ko lopatom' sve i svašta, bez ikakvih kriterija i koncepta. Naprotiv, izbor izvođača rezultat je akumuliranog znanja o suvremenoj glazbi te praćenja glazbene scene, pogotovo one nezavisne – kroz organizaciju preko 400 koncerata u zadnjih 15 godina u kultnom klubu A3, ali i kroz organizaciju prethodnih deset festivala.
Također, GRR festival se nikad nije vodio idejom da privuče posjetitelje 'velikim', masovno popularnim i skupim izvođačima (privlačenje što većeg broja ljudi tad je samo sebi svrha), nego onim kvalitetnim i originalnim čiji sofisticirani umjetnički izričaj i energija utječu na pomak i napredak glazbe i umjetnosti kao takve.

Na koncu, svrha GRR festivala je u svojoj osnovi edukativna i društveno angažirana budući da je i utemeljen da bude punkt otpora šundu koji je prevladavajuća forma popularne kulture na ovim prostorima.

VIŠE INFO:
Službena internetska stranica: http://www.grr-fest.net/
Facebook događaj: https://www.facebook.com/events/2242142349376374/
E-mail adresa: udruga.atribut@gmail.com

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.