Hrvatski radio

Radio Knin

Svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Knina

12.06.2015.

16:27

Autor: Nives Hladnić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U povodu Dana Grada i blagdana Sv. Ante, 19. put zaredom, održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Knina.

Kao nositelj dijela vlasti, kninsko Gradsko vijeće od lani je usvojilo i donijelo 100-tinjak izvješća i akata, kazao je njegov predsjednik Marinko Tokmakčija, uvodeći nazočne u svečanu sjednicu.

Ova je sjednica bila od posebne važnosti za gradonačelnicu Josipu Rimac jer joj je jubilarna 10.
Govorila je o infrastrukturnim projektima, najavila kraj radova u Tomislavovoj 1. kolovoza, uređenje ceste i trga u Senjaku, zavšetak prve faze uređenja Cesarićeve obale i Marunuše.
Do kraja godine očekivan je završetak zgrada u Domagojevoj i Zvonimirovoj ulici, kazala je gradonačelnica a u završnoj je fazi i Studentski dom gdje će biti i novi prostor Gradske knjižnice.
Ovih dana kreće i obnova zgrada Elektre, Pošte i Brodomerkura, te autobusni kolodvor, a bit će završeni do 5. kolovoza.

Gradonačelnica je najavila i Muzej Domovinskog rata, spomenik prvom hrvatskom predsjedniku dr Franji Tuđmanu te najvažniji projekt – gradnju Crkve gospe velikog hrvatskog zavjeta. Posebno je
istaknula projekt kojega financira Europska Unija, vrijedan 25 milijuna eura a odnosi se na oživljavanje Tvrđave, stare gradske jezgre, Krke i Inovacijskog središta.

Kao izaslanik predsjednice Republike, dožupan Tomislav Vrdoljak podsjetio je na udio županije u razvojnoj strategiji Grada Knina.

Knin i Vukovar od danas su gradovi prijatelji. Povelju su potpisali Josipa Rimac i Ivan Penava. Već po tradiciji u povodu Dana grada dodijeljene su nagrade i priznanja zaslužnima, pa je tako
Grb Grada Knina dodijeljen Nadi Hržić i Zoranu Čavari te posthumno policajcu Anti Grabiću. Plaketu Grada Knina dobili su Anđa Mešin, Ante Duilo i Vlado Arežina.
Nagradu Grada Knina dobile su udruge veterana 4. i 7. gardijske brigade.

Izvan protokola, na zamolbu gradonačelnice, prigodno se obratio počasni građanin Knina, umirovljeni general Mladen Markač, što je popraćeno velikim pljeskom. Govorio je o snažnoj simbolici Knina u teškoj hrvatskoj povijesti, i svima čestitao blagdan Sv. Ante.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.