Hrvatski radio

Radio Knin

Taekwondo natjecanje Knin Open 2017.

18.02.2017.

14:56

Autor: Nives Hladnić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jubilarno, 10. izdanje natjecanja, u znaku je 20 godina djelovanja Taekwondo kluba DIV Knin. Za dugodišnju suradnju i potporu u radu, klub je dodijelio zahvalnice i priznanja. Među dobitnicima je i HRT - Hrvatski radio Knin, te kolega novinar Hrvatske televizije Hrvoje Gunjača.

U 20 godina kroz klub je prošlo oko 2000 mladih, a njegovi borci su osvojili 6 europskih i 2 svjetske medalje.

I o tome se govorilo na otvorenju natjecanja Knin Open 2017., na kojem je sudjelovalo 59 klubova sa 633 natjecatelja. I sami vrh Hrvatskog taekwondo saveza bio je u Kninu.  

Pozdravljajući nazočne, predsjednik Hrvatskog taekwodo saveza Anto Nobilo, za kninski taekwondo klub i trenera Dragana Pinjuha rekao je da su čudo.
Kasnije, pred novinarima, to je i ponovio.

Baš kao i predsjednik Saveza, i direktor hrvatske taekwondo reprezentacije Petar Josipović tvrdi da su uspjesi kninskog kluba čudo.

Tekvando klub Knin do sada je tri puta pisao povijest, kaže njegov osnivač i trener Dragan Pinjuh. 

Mlada sportašica Dora Jurčević uz pomoć taekwondoa bori se sa šećernom bolesti. Dora nosi aparatić za šećer, i na njega, kaže, treba paziti u borbi, i nije joj teško jer voli to što radi.

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.