Hrvatski radio

Radio Knin

Trideseta godišnjica stradanja šesnaest prominskih civila u Domovinskom ratu

02.02.2023.

14:19

Autor: Radio Knin

Polaganje vijenaca

Polaganje vijenaca

Foto: Polaganje vijenaca / HRT

U Općini Promini obilježena je trideseta godišnjica tragičnog stradanja šesnaestero civila koje su pripadnici srpskih paravojnih postrojbi ubili nakon operacije Maslenica. Za zločin počinjen u Mratovu i Oklaju još uvijek nitko nije odgovarao.

Za Zdravka Paraća ovo su najteži dani u godini. Njegove roditelje u osvetničkom pohodu nakon operacije Maselenice ubili su pripadnici srpskih paravojnih formacija. Nisu htjeli ostaviti svoje domove, a cijenu te smione odluke platili su životom.

Zdravko Parać

Hrvatsko pravosuđe ni nakon trideset godina ne daje odgovore, podsjetio je na to načelnik Općine Promine Tihomir Budanko te je dodao da je važno njegovati kulturu sjećanja kako se ovakvi zločini više ne bi ponavljali:

Načelnik Tihomir Budanko

Na prominskom području u Domovinskom ratu poginula su dvadeset tri branitelja i četrdeset devet civila. Za sve njih danas su položeni vijenci, a svetu misu zadušnicu u župnoj crkvi u Lukaru predvodio je fra Marko Duran.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.