Hrvatski radio

Radio Knin

11:19 / 29.04.2020.

Autor: Lidija Grubišić

Troje novooboljelih u županiji; ozdravila 41 osoba

Troje novooboljelih u županiji; ozdravila 41 osoba

Troje novooboljelih u županiji; ozdravila 41 osoba

Foto: - / -

Na današnji dan tri su osobe s područja Šibensko-kninske županije pozitivne na koronavirus. Riječ je o dvije osobe s područja Biskupije koje su kontakt s prethodno oboljelom osobom povezano uz kninsku bolnicu i jednoj osobi s područja Grada Drniša, također kontakt s prethodno oboljelom osobom.

 

Od početka epidemije, na području županije broj zaraženih osoba je 89 od kojih je oporavljenih 41.

 

Na Odjelu infektologije šibenske bolnice hospitalizirano je 4 pacijenta od kojih je jedan i dalje na respiratoru. Dva pacijenta iz šibenske bolnice se i dalje nalaze na respiratoru u KBC Split. Pod mjerama zdravstvenog nadzora je 77 osoba, od čega je 42 kontakt s oboljelim od COVID-19. Do danas je u Šibensko-kninskoj županiji uzeto 1357 uzoraka.

 

U protekla 24 sata na području Policijske uprave šibensko-kninske je zaprimljena 1 dojava o kršenju mjere samoizolacije, temeljem koje je provjerom na terenu utvrđeno da nije bilo kršenja izrečene mjere.   

 

Stožer civilne zaštite ŠKŽ apelira na sugrađane da se i dalje pridržavaju propisanih mjera kako bi zadržali relativno povoljnu epidemiološku sliku.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.