Hrvatski radio

Radio Knin

Turistički vodiči građanima poklonili besplatna vođenja

14.01.2018.

14:28

Autor: Nives Hladnić

Turistički vodiči građanima poklonili besplatna vođenja

Turistički vodiči građanima poklonili besplatna vođenja

Foto: - / -

U povodu sutrašnjeg Dana međunarodnog priznanja Hrvatske, Zajednica društava turističkih vodiča, u suradnji s Hrvatskom turističkom zajednicom, organizirala je projekt "Upoznaj svoju zemlju". Akcija je održana i u Kninu.

Točno u podne lokalni turistički vodiči poveli su zainteresirane građane na besplatne obilaske u više od 40 gradova i lokacija. U Kninu, na čijem su području dva zaštićena lokaliteta – Kninska tvrđava i Pet crkava u Biskupiji, okupljene je vodio turistički vodič Ante Šimić

Odaziv Kninjana bio je slab, a iznenadili su nas gosti iz Zagreba i Splita.


Ovom akcijom Zajednica društava turističkih vodiča Hrvatske želi na drugačiji način obilježiti Dan međunarodnog priznanja Hrvatske, ukazati na važnost turističkih djelatnika za međunarodni ugled Hrvatske kao i na važnost nacionalnog identiteta i kulturne baštine koja je jedino što nas izuzima od globalizacije, poručili su iz ZDTVH. Dodaju kako žele ukazati i na važnost Pravilnika o zaštićenim lokalitetima koji je u izradi. Naime, zaštićeni lokaliteti će biti jedina mjesta na kojima će djelatnost turističkih vodiča i predstavljanje naše zemlje moći obavljati vodiči koji su educirani isključivo u Republici Hrvatskoj. 

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.