Hrvatski radio

Radio Knin

U Gošićima komemoracija za ubijene civile

27.08.2022.

16:14

Autor: Radio Knin

Komemoracija u Gošićima

Komemoracija u Gošićima

Foto: scokaric / HRT

U organizaciji Vijeća srpske nacionalne manjine Šibensko-kninske županije u Gošićima pored Kistanja održana je komemoracija za sedam mještana ubijenih na današnji dan prije 27 godina. Radi se o zločinu za koji nitko nije odgovarao. Molitvu za stradale civile predvodili su svećenici Srpske pravoslavne crkve.

Okupljenima na komemoraciji u Gošićima obratio se saborski zastupnik iz reda srpske nacionalne manjine Boris Milošević koji je istaknuo da su istraga i optužnica za ubojstva civila u Gošićima i Varivodama odrađeni nevoljko i aljkavo. Milošević se u svom govoru dotakao i stradanja u logoru Jadovno za vrijeme Drugog svjetskog rata te je poručio da žrtve trebaju tražiti istu pravdu, a to je dostojanstveno odavanje počasti ubijenima i bolji društveni tretman preživjelih:

Boris Milošević

Put pomirenja i suživota temelji se na istini, poruka je zamjenika župana šibensko-kninskog Ognjena Vukmirovića. Naglasio je da je važno ustrajati u potrazi za istinskom pravdom, bez obzira tko je i s koje strane počinio zločine:

Ognjen Vukmirović

Obilježavanje stradanja hrvatskih građana srpske nacionalnosti u Gošićima ove je godine prvi put organizirano odvojeno od komemoracije u Varivodama koja će se održati u rujnu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.