Hrvatski radio

Radio Knin

U gradskoj vijećnici održan božićni prijam

21.12.2015.

13:37

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tradicionalni božićni prijam za predstavnike gradskih institucija, javnih ustanova, crkve, udruga upriličio je obnašatelj dužnosti gradonačelnika Knina Nikola Blažević i predsjednik Gradskoga vijeća Marinko Tokmakčija.

"Ovu je godinu obilježila proslava 20-te obljetnice VRO Oluja u koju smo uložili puno truda i sredstava", rekao je Blažević i naveo glavne projekte koji su promijenili sliku ovoga grada. Na tvrđavi je tako postavljen spomenik dr. Franje Tuđmana i stalni muzejski postav "Oluja 95 " . Obnovljena je i crkva sv. Barbare, a kao najvažniji projekt izdvojio je dovršetak nove Gospine crkve .

"U cilju razvoja turizma i turističke ponude uređena je Cesarićeva obala, šetalište Marunuša, dobili smo splav Kralj Zvonimir, izgrađene su i skale Hrvoja Požara , dovršena je Jelenina i Branimirova ulica, a ovih dana i Tomislavova ulica", kazao je u svom govoru gradonačelnik Blažević.

Predsjednik Gradskog vijeća Marinko Tokmakčija naglasio je dobre međunacionalne odnose u gradu. "Možemo se  pohvaliti međusobnim poštivanjem građana i to moramo sačuvati", poručio je Tokmakčija.

Ispred Šibensko-kninske županije nazočne je pozdravio zamjenik župana Tomislav Vrdoljak koji ja kazao kako je županija u okviru svojih financijskih mogućnosti pratila grad Knin, te bila jedan mali kotačić u realizaciji brojnih projekata.

Uz brojne uzvanike na božićnom prijamu bila je bivša gradonačelnica Josipa Rimac.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.