Hrvatski radio

Radio Knin

U GV otvorena izložba suvenira

04.02.2020.

11:16

Autor: Vesna Jašek

U GV otvorena izložba suvenira

U GV otvorena izložba suvenira

Foto: - / -

U kninskoj Gradskoj vijećnici, danas je otvorena izložba radova nastalih na tečaju izrade suvenira, u sklopu projekta Kulturna i prirodna baština - resurs za razvoj turizma. Izložbu je moguće pogledati danas do 15 sati.

Projekt je vrijedan milijun i 914 tisuća kuna, riječ je o bespovratnim sredstvima, 84 posto novca osigurano je iz fondova EU, ostatak su sredstva Ministarstva regionalnog razvoja. Počeo  se provoditi krajem rujna 2018-te godine, a završava u svibnju ove godine.

Cilj projekta bio je povećati atraktivnost grada za posjetitelje i njegove stanovnike poboljšanjem i proširenjem turističke ponude grada Knina, te unaprijediti turističku ponudu Knina kroz razvoj jedinstvene turističke destinacije.

Polaznici tečaja izrađivali su suvenire od različitih materijala, i svaki od njih dostojno može predstavljati Knin, rekao je danas na otvaranju voditelj tečaja Milan Zoričić.

Organizator izložbe je Pučko otvoreno učilište, a radove je moguće pogledati danas do 15 sati.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.