Hrvatski radio

Radio Knin

U Kistanjama info centar NP Krka

15.06.2015.

17:26

Autor: Vesna Jašek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Centar za posjetitelje NP Krka, u Kistanjama.

Nacionalni park Krka, uskoro bi u samom središtu općine Kistanje trebao imati svoju ispostavu. Ugovor o sufinanciranju, vrijedan 400 tisuća kuna,  danas su potpisali  ministar turizma Darko Lorencin, načelnik općine Kistanje Goran Reljić i ravnatelj Nacionalnog parka Krešimir Šakić.

U prvoj  fazi  u potpunosti će biti obnovljene dvije zgrade, u jednoj će biti smještena ispostava Nacionalnog parka,  odnosno Centar za posjetitelje, dok će drugu  općina Kistanje koristiti za  višenamjenske turističke  svrhe. Prema riječima načelnika Gorana Reljića,  tu  će se odvijati različiti sadržaji - radionice, izložbe, sajmovi, festivali.

Općina  Kistanje,  u projektnu  je dokumentaciju uložila  250 tisuća kuna. Svoju šansu vidi u razvoju turizma u pred i posezoni, jer  Kistanje, ako i cijelo dalmatinsko zaleđe,  imaju  što ponuditi turistima.

Inače, ovo je dio  projekta  - Krka vrelo života,  čija druga faza predviđa  uređenje još dvije zgrade  koje će onda zajedno činiti  ambijentalnu cjelinu. Kompleks četiriju zgrada interaktivno će prikazivati sve prirodne i kulturno-povijesne lokalitete koji se nalaze na užem području rijeke Krke od njenog izvora do ušća. A njih doista ima, složili su se danas potpisnici ugovora.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.