Hrvatski radio

Radio Knin

U Kistanjama stambeno zbrinuto šest obitelji

26.07.2019.

15:09

Autor: Vesna Jašek

U Kistanjama stambeno zbrinuto šest obitelji

U Kistanjama stambeno zbrinuto šest obitelji

Foto: - / -

Šest obitelji janjevačkih Hrvata, u Kistanjama su danas dobile krov nad glavom. Naime, kako bi trajno zbrinuo obitelji, koje su do sada koristile tuđu imovinu, Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje, izgradio je 7 obiteljskih kuća, za što je utrošeno oko tri i pol milijuna kuna.

Šest je obitelji danas potpisalo Ugovor o najmu, koji mjesečno iznosi 1 kunu, a istodobno je pokrenut i proces darovanja, pa će svi oni do jeseni dobiti darovnicu i tako postati vlasnici nekretnine, rekao je državni tajnik Središnjeg ureda za stambeno zbrinjavanje, Nikola Mažar.

Zemjište na kojemu su izgrađene kuće, oko 10 tisuća četvornih metara, državi je darovala Šibensko kninska županija, danas je useljeno 6 kuća, a sedma će biti dodjeljena sukladno potrebama na terenu.

Državni tajnik Nikola Mažar najavio je kako će se, do idućega ljeta, stambeno zbrinuti još 10 obitelji iz Kistanja, čime će biti riješeno 90 posto zahtjeva.

Republika Hrvatska danas ovime zatvara poglavlje povrata imovine stvarnim vlasnicima, ukupno je na razini države, vraćeno 17 tisuća nekretnina stvarnim vlasnicima, tako da se sada možemo okrenuti nekim novim projektima i budućnosti,” naglasio je Mažar.

Svečanosti podjele Ugovora, nazočio je župan Šibensko kninski Goran Pauk, njegova zamjenica Anja Šimpraga, zamjenik načelnika općine Kistanje Roko Antić i drugi.

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

8 dana

Zamućenje vode

Čaša vode