Hrvatski radio

Radio Knin

U Kninu organizirana Noć muzeja

26.01.2018.

19:39

Autor: Vesna Jašek

U Kninu organizirana Noć muzeja

U Kninu organizirana Noć muzeja

Foto: - / -

Kao i svake godine, posljednjeg petka u siječnju otvaraju se vrata hrvatskih muzeja do kasno u noć. Već 13. godinu zaredom Noć muzeja organizira Hrvatsko muzejsko društvo. Ovogodišnja je tema - muzeji i sport, a geslo - "važno je sudjelovati".

Kao i ranijih godina, i Kninski muzej za svoje je posjetitelje pripremio bogat i raznovrstan program.

U Galeriji muzeja, posjetitelji mogu pogledati izložbu slika, akademske slikarice Nevene Petre Piližote. Riječ je o slikama velikog formata, djeluju prilično apstraktno, i odražavaju odnos društva prema pojednicu i obrnuto.

U Crkvi sv. Barbare, u 19 sati, otvorena je izložba crno bjelih fotografija kninjanina Andrije Matkovića.

A nakon što su ih pogledali, posjetitelji su mogli uživati u mini koncertu Mine i Jurice Jelića, koji su izvodili skladbe iz hrvatske kulturne baštine na perzijskoj lutnji, kao i glazbu s poezijom na perzijskom jeziku.

Kustosica Katarina Gugo, održat će prezenteciju okrivanja mozaika na antičkoj vili u Orliću.

Ove godine Kninski i Šibenski muzej organizirali su besplatne izlete za sve posjetitelje iz Knina u Šibenik i obrtnuto. Na kninsku noć muzeja, u velikom su broji stigli Šibenčani, zadovoljni onim što su mogli vidjeti.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.