Hrvatski radio

Radio Knin

U Kninu otvorena Dnevna bolnica i jednodnevna kirurgija

12.10.2018.

14:44

Autor: Vesna Jašek

U Kninu otvorena Dnevna bolnica i jednodnevna kirurgija

U Kninu otvorena Dnevna bolnica i jednodnevna kirurgija

Foto: - / -

U kninskoj Općoj i veteranskoj bolnici „Hrvatski ponos”, danas je svečano otvorena Dnevna bolnica i jednodnevna kirurgija. Za adaptaciju 200 četvornih metara i kupnju medicinske opreme, osigurano je pet i pol milijuna kuna - 85 posto toga iznosa su bespovratni europski novci.

 Otvaranjem Dnevne bolnice, proširit će se opseg zdravstvenih usluga, rasteretiti akutni odjeli, a pacijenti će kraće boraviti u bolnici. Sve to, omogućit će najsuvremenija oprema, ponajprije laparaskopski stup najnovije generacije, koji će omogućiti izvođenje različitih zahvata – gastroskopije, kolonoskopije, operacije čira na želucu, slijepog crijeva i sl., objasnila je danas  ravnateljica bolnice Kristina Bitunjac.

Resorno je ministarstvo pripremilo dvije i pol milijarde kuna europskih projekta, rekao je državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Tomislav Dulibić, od toga samo za dnevne bolnice milijardu i sto milijuna, ugovoreno je 27 projekata, ovaj u Kninu iznimno je značajan, jer se želi ravnomjerno razvijati Hrvatsku, naglasio je Dulibić dodavši da će se Dnevna bolnica i jednodnevna kirurgija uskoro otvoriti i u Šibeniku.

Cilj projekta je unaprijediti i proširiti zdravstvene usluge, kako bi se smanjio prijem na akutne bolničke odjele, ali i povećala razina medicinske skrbi pacijenata.

Očekuje se također da će ova zdravstvena usluga u Knin privući pacijente iz drugih dijelova Dalmacije.

Svečanosti su nazočili i Šibensko kninski župan sa zamjenicama Darijom Puljić i Anjom Šimpragom, gradonačelnik Knina Marko Jelić, predsjednica Upravnog vijeća kninske bolnice Ana Marić i pomoćnik ministra branitelja  Dinko Tandara.

 

 

 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.