Hrvatski radio

Radio Knin

U Kninu počinje zamjena stare javne rasvjete

07.10.2019.

15:49

Autor: Nives Hladnić

U Kninu počinje zamjena stare javne rasvjete

U Kninu počinje zamjena stare javne rasvjete

Foto: - / -

Potpisan je skoro 6 milijuna kuna vrijedan ugovor za zamjenu postojeće rasvjete u energetski prihvatljivu LED rasvjetu. Grad će ga financirati kreditom HBOR-a uz samo 0,1 posto kamate i u konačnici smanjiti trošak struje i održavanja rasvjete sa sadašnjih milijun i pol na 800 tisuća kuna godišnje.

Zamjena javne rasvjete globalno, bit će doprinos smanjenju svjetlosnog zagađenja. Lokalno, značit će uštedu na računima za struju i održavanje javne rasvjete, govori kninski gradonačelnik Marko Jelić


Drugi potpis na ugovor stavio je predstavnik izvođača Zlatko Rubić iz tvrtke Veritas ESCO


Trošak zamjene, 5 milijuna i 800 tisuća kuna, pokrit će se kreditom HBOR-a iz nove linije sa svega 0,1 posto kamate. Voditeljica područnog ureda za Dalmaciju Mira Krneta istaknula je kako se tu radi o novcu iz Europskih strukturnih fondova


Projekt zamjene javne rasvjete u Kninu i njegovo financiranje iz nove HBOR-ove linije, prvi je takav projekt realiziran u Dalmaciji. A kredit će se, ponovimo, isplatiti uštedom koja se dobiva ovom modernizacijom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

7 dana

Zamućenje vode

Čaša vode