Hrvatski radio

Radio Knin

U Kninu predstavljen Nacionalni interventni tim Crvenog križa

14.05.2016.

14:48

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Obilježavajući Tjedan Hrvatskog Crvenog križa u Knin je predstavljen Nacionalni interventni tim Hrvatskog Crvenog križa kojega čine osobe posebno educirane za djelovanje u kriznim situacijama. Na rijeci Krki je izvedena pokazna vježba spašavanja ljudi na vodi.

Iako Nacionalni interventni tim broji 20 članova, danas ih je ipak na vježbi bilo nešto manje. Sudjelovala su i dva čamca.

"Interventni timovi su do sada djelovali u okviru gradskih i županijskih društava Crvenog križa, no nedavne poplave u Slavoniji i izbjeglička kriza pokazali su da se na ovakve krizne situacije treba još brže odgovoriti. Stoga je osnovan Nacionalni interventni tim", kazala je voditeljica Silvana Radovanović.

U Kninu su bili i predsjednik HCR Robert Jelić i izvršni predsjednik Robert Markt. Ponosni su na svoje članstvo. Naime 131. društvo okuplja preko trideset tisuća članova.

"Nekada je Crveni križ bio prepoznatljiv samo po edukaciji pružanja prve pomoći i akcijama dobrovoljnog darivanja krvi. U posljednje dvije godine pokazali smo da znamo odgovoriti na velike krizne situacije. Nacionalni interventni tim tome će još više pridonijeti",kazao je Robert Markt.

U 17h na Trgu Ante Starčevića održat će se prva smotra nacionalnog interventnog tima Hrvatskog Crvenog križa.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.