Hrvatski radio

Radio Knin

U Kninu prva oboljela osoba od koronavirusa

05.04.2020.

15:06

Autor: Vesna Jašek

U Kninu prva oboljela osoba od koronavirusa

U Kninu prva oboljela osoba od koronavirusa

Foto: - / -

Na području Šibensko kninske županije, 6 je novoboljih pacijenata od koronavirusa. Troje ih je iz Šibenika, dvoje iz Murtera i jedna osoba iz Knina. Riječ je o osobama koje su bile u direktnom kontaktu sa osobama oboljelim od COVID-19, priopćio je danas županijski Stožer.

Ovo je prvi slučaj zraze koronavirusom u Kninu, a riječ je o zdravstvenoj djelatnici iz OB „Hrvatski ponos”.

U kninsku su bolnicu stigli epidemiolozi iz Šibenika, koji provode potrebne radnje kako bi se utvrdilo s kim je oboljela osoba bila u kontaktu.

Inače, na području Šibensko kninske županije, ukupno je oboljelo 38 osoba. Na odjelu infektologije šibenske bolnice nalazi se 12 pacijenata, a troje je i dalje na respiratoru u KBC Split.

Šest osoba je u karanteni, četiri su državljani Republike Hrvatske, a dvoje je stranaca.

U posljednja 24 sata u Policijskoj upravi šibensko-kninskoj zaprimljene su dvije dojave o kršenju mjera samoizolacije, međutim provjerom je utvrđeno da nije bio kršenja navedenih mjera.

U povodu prve oboljele osobe u Kninu, gradonačelnik Marko Jelić održao je konferenciju za medije, na kojoj je između ostalog rekao:

 

Marko Jelić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

7 dana

Zamućenje vode

Čaša vode