Hrvatski radio

Radio Knin

U Kninu uručeni ključevi za 36 obitelji

04.10.2017.

15:57

Autor: Vesna Jašek

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U sklopu Regionalnog programa stambenog zbrinjavanja, kojeg provodi Središnji državni ured za obnovu i stambeno zbrinjavanje, u Kninu su danas dodijeljeni ključevi i Ugovori o najmu stanova za 36 obitelji korisnika.


Riječ je o dvije zgrade u ulici 72.Bojne vojne policije,  sa ukupno 40 stanova. Projekt je vrijedan 26 milijuna kuna, a 75 posto sredstava osigurali su donatori.

Državni tajnik Središnjeg ureda za stambeno zbrinjavanje, Nikola Mažar, naglasio je, kako će samo ove godine, kroz regionalni i nacionalni program stambenog zbrinjavanja ključeve stana u Kninu dobiti 190 obitelji, od toga 60 branitelja, zatim bivših nositelja stanarskih prava, raseljenih osoba, izbjeglica.

Zadovoljstvo nije krio ni grdonačelnik Marko Jelić, najavio je dalju suradnju s Državnim uredom kako bi se zbrinuli svi koji nemaju krov nad glavom, a posebno istaknuo potrebu rješavanja kadrovskih stanova, za one stručnjake koji će raditi i živjeti u Kninu.

Ovaj Regionalni program rezultat je zajedničke inicijative Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Srbije i Crne gore. S obzirom da su SAD najavile nova donatorska sredstva u iznosu od 10 milijuna eura, Središnji državni ured za stambeno zbrinjavanje poslao Razvojnoj banci vijeća Europe, koja upravlja programom, nove prijedloge za stambenim zbrinjavanjem u vrijednosti od 5 milijuna eura.

Današnjoj svečanosti nazočili su u ime donatora, veleposlanici Norveške, Švicarske,SADa, predstavnici UNHCRa, Europske komisije, Razvojne banke Vijeća Europe, kao i šibensko kninski dožupani Nikola Blažević i Anja Šimpraga.

 

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.