Hrvatski radio

Radio Knin

U OŠ Domovinske zahvalnosti održane radionice iz informatike

28.09.2016.

21:26

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U organizaciji Microsofta Hrvatska u OŠ Domovinske zahvalnosti Knin održane su radionice iz područja računarstva i interneta. Ova škola nije odbrana slučajno. Naime, odnedavno nosi status Showcase škole i to kao jedna od najopremljenijih škola u Hrvatskoj.

 

Škola ima 130 računala,  učionicu s pametnom tablom i s 30 tableta. Tablet ima i svaki učitelj, a njih je oko 90. Od ove školske godine učitelji i nastavnici rade i sa e-dnevnicima.

Kako bi  i druge škole slijedile primjer OŠ Domovinske zahvalnosti, Microsoft Hrvatska organizirao je za učenike osnovnih škola iz Unešića i Drniša tri radionice: o sigurnosti djece na internetu, korištenju tableta i pametne ploče u nastavi biologije i kemije te o osnovama programiranja. O sigurnosti djece na internetu predavanje je održao nastavnik informatike Danijel Forjan, dok je nastavnica biologije i kemije Zdenka Bilić , putem prezentacija, online digitalnih materijala, demonstrirala učenicima kako teško gradivo može biti zanimljivo, poučno, ali i zabavno učenicima.

U Kninu je bio i Goran Pivarski, voditelj komunikacija i društveno odgovornog poslovanja Microsofta Hrvatska i BIH. Istaknuo je kako će do 2020. godine u EU nedostajati preko 800 tisuća IT stručnjaka. Zato je ,kaže, potrebno djecu u ranoj dobi učiti informatičkim vještinama, a informatika mora postati obvezan predmet i to u prvom razredu osnovne škole.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.