Hrvatski radio

Radio Knin

U Pađenama će se uskoro graditi vjetroelektrane

16.12.2013.

09:34

Autor: Lidija Grubišić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Grad Knin investitora oslobodio obveze plaćanja komunalnog doprinosa

Zagrebačka tvrtka C.E.M.P  u Pađenama će uskoro  graditi složene građevine-Vjetroelektrane ukupne snage 100 megavata i priključni dalekovod od Pađena do Knina. Kako je riječ o objektu isključivo  proizvodne namjene, Grad Knin je investitora oslobodio obveze  plaćanja komunalnog doprinosa u visini od 370 tisuća kuna.

"Riječ je o objektu od posebnog interesa za naš grad  , a ova se odluka temelji na već ranijoj odluci o komunalnom doprinosu koja propisuje ovu mogućnost. Na ovaj način pomažemo investitorima koji ulažu u ova područja te stvaramo pozitivnu poduzetniku klimu",pojašnjava zamjenik gradonačelnice Nikola Blažević.

Uz vjetroelektrane izgradit će se i novi makadamski pristupni  putovi duljine 2,2 kilometra i operativni platoi , te će se rekonstruirati postojeći  putovi u Pađenama, Radučiću i Oćestovu.  

U dužem vremenskom razdoblju, tvrtka C.E.M.P,  na radovima  će zaposlit stotinjak ljudi, a Grad Knin će od naknade za proizvodnju električne energije iz obnovljivih izvora uprihodovati oko milijun kuna.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.