Hrvatski radio

Radio Knin

U povodu 24.obljetnice VR Oluje, jutros položeni vijenci

03.08.2019.

10:12

Autor: Vesna Jašek

U povodu 24.obljetnice VR Oluje, jutros položeni vijenci

U povodu 24.obljetnice VR Oluje, jutros položeni vijenci

Foto: - / -

Predstavnici Grada Knina, Šibensko-kninske županije, Koordinacije braniteljskih udruga, policije, vojske, vatrogasaca, položili su jutros vijence i zapalili svijeće u spomen na poginule i nestale hrvatske branitelje.

Vijenci su položeni na pet lokacija – u vojarni Andrije Matijaša Pauka, u Staroj bolnici – naspomen ploči kod Doma zdravlja, zatim kod bivšeg zatvora na Kninskoj tvrđavi. Vijenci su položeni i u Golubiću na mjestu pogibije trojice hrvatskih branitelja, kao i kod spomen ploče hrvatskog branitelja Dražena Kuduza.

Time je u našemu gradu zapravo počelo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, Dana hrvatskih branitelja i 24. obljetnica Vojno redarstvene operacije Oluja.

Program se nastavlja večeras Revijom dokumentarnih filmova o Domovinskom ratu. Bit će prikazano ukupno pet filmova, prvi je „Heroine domovinskog rata-pobjednice”, redateljice Irene Šćurić.

Revija počinje u 19 sati, na prostoru Marunuša, no organizator je ostavio mogućnost promjene lokacije. Naime, u slučaju kiše, Revija će se održati u dvorani studentskog doma Fra Lujo Marun.

Ovaj događaj organizira Ministarstvo branitelja u suradnji sa Gradom Kninom, a ulaz je besplatan.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.